Creatieve expressie

‘We are created to create’

Creativiteit is een middel om in contact te komen met je inspiratie en deze te laten stromen.

Kunst maken helpt ons om te verbeelden wat ons bezighoudt, onze ervaringen te verwerken en onszelf tot expressie te brengen. Daarom organiseer ik lessen en workshops creatieve expressie voor particulieren.

Ook voor professionals bieden creatieve werkvormen een originele en laagdrempelige manier om samen te leren en te groeien in professionaliteit, creatief denken en samenwerking.

Creatieve expressie
Els

Werkwijze

Voor particulieren geef ik een wekelijkse les creatieve expressie. Deze is per mei 2023 op de woensdagmiddag van 14.30 tot 16.30 uur. De lessen zijn bij Bureau De Blauwe Uil, Marijkelaan 19 in Bennekom. Elke periode van ongeveer twee maanden halen we inspiratie uit een ander thema. Met die input maak jij je eigen kunst. Dat kan van alles zijn: een tekening, een collage, schilderij of grafiek. De vorm is vrij. Je wordt begeleid bij jouw creatieve proces.

De lessen creatieve expressie zijn voor beginnende en ervaren creatieve werkers interessant, omdat ieder op zijn eigen niveau kan werken. Ervaring en talent zijn dus geen vereiste. Zin in het laten stromen van je creativiteit is genoeg.

Resultaten

De lessen creatieve expressie bieden je een vast moment in de week om stil te staan bij wie je bent en wat je inspireert en om tot expressie te brengen wat je bezig houdt.

Bovendien leer je verschillende technieken en materialen kennen en ontwikkel je je eigen creatieve voorkeuren en stijl.

De creatieve workshops voor particulieren laten je kennis maken met een nieuwe creatieve techniek en bieden je ontspanning, plezier en inspiratie. OM een indruk te krijgen van workshops creatieve expressie die ik eerder heb gegeven, neem een kijkje op de Facebook pagina van Bureau de Blauwe Uil -creatie.

Creatieve expressie
zwaan in groen

Voor professionals

Voor professionals in organisaties zijn creatieve workshops mogelijk waarin creëren en leren hand in hand gaan.
Enkele voorbeelden zijn:

  • Een workshop ‘Boeiend’, waarin iedereen tekenend en schilderend verbeeldt wat hij/zij graag doet, wat hem/haar energie geeft en waar hij/zij blij van wordt. Een mooie kapstok om uit te wisselen hoe de taken goed verdeeld kunnen worden en iedereen hierin het beste tot zijn recht kan komen.
  • Een workshop ‘Een boom van een organisatie’, waarin je met je collega’s samen een boom schildert, die staat voor jullie team/organisatie. Jullie geven vorm aan de wortels van jullie organisatie, de stam en de takken en de vruchten van jullie werk. Een mooie manier om in gesprek te komen over voor wie jullie er willen zijn, wat jullie unieke talenten zijn en wat jullie helpt om te groeien.

Tarieven

De wekelijkse lessen creatieve expressie voor particulieren kosten 69,50 euro per maand (incl BTW).

Voor de creatieve workshops voor professionals maak ik een offerte op maat. 

Art is not always about pretty things. It’s about who we are, what happened to us, and how our lives are affected.


Elizabeth Broun