Creatieve expressie

‘We are created to create’

Creativiteit is een middel om in contact te komen met jouw bron van inspiratie en deze te laten stromen.

Kunst maken helpt ons om te verbeelden wat ons bezighoudt en onszelf tot expressie te brengen. Daarom organiseer ik lessen en workshops creatieve expressie.

Ook voor professionals bieden creatieve werkvormen een originele en laagdrempelige manier om samen te leren en te groeien in professionaliteit, creatief denken en samenwerking.

Creatieve expressie

De lessen creatieve expressie van Bureau De Blauwe Uil bieden je een vast moment in de maand om stil te staan bij wie je bent en wat je inspireert en om tot expressie te brengen wat je bezig houdt. Je leert verschillende technieken en materialen kennen en ontwikkelt je eigen creatieve stijl.

Naast de lessen geef ik periodiek workshops. Die laten je kennis maken met een nieuwe creatieve techniek of een inspirerend thema voor verbeelding.

De lessen en workshops bieden je ontspanning, plezier en inspiratie. On een indruk te krijgen van workshops creatieve expressie die ik eerder heb gegeven, neem een kijkje op de Facebook pagina van Bureau de Blauwe Uil -creatie.

Creatieve expressie
Creatieve expressie
Els

Werkwijze lessen

Vanaf september 2024 bied ik de creatieve expressielessen elke eerste vrijdagochtend van de maand van 9 tot 12 uur aan. Door schoolvakanties is de les soms op de tweede vrijdagochtend van de maand. De data en thema’s per les zie je hieronder.

We werken in kleine groep – max 7 personen – en nemen tijd voor inspiratie, uitwisseling, experimenteren en creëren. Elke les staat een andere creatieve techniek of een interessant thema centraal. Er worden voorbeelden voor uitwerking aangereikt. Ervaring of talent zijn niet nodig. Zin om je creativiteit te verkennen en laten stromen is genoeg.

Creatieve expressielessen seizoen 2024/2025

De creatieve expressielessen in seizoen 2024/2025 zijn op vrijdagochtenden van 9:00 tot 12:00 uur op de volgende data:

 • 6 september: Thema: Mijn innerlijk landschap / Theme: My inner landscape
 • 4 oktober: Techniek: Poppen maken van aluminiumfolie / Technique: Making dolls from aluminium foil
 • 8 november: Thema: Bouw je eigen luchtkasteel / Theme: Build your own cloud castle
 • 6 december: Techniek: Grafiek: Maak je eigen (kerst)stempels van linoleum of gum / Technique: Make your own (christmas)stamps from linoleum or eraser
 • 10 januari: …
 • 7 februari: …
 • 7 maart: …
 • 4 april: …
 • 9 mei: …
 • 6 juni: …
 • 4 juli: …
Creatieve expressie

Tarieven creatieve expressielessen

Je kunt het hele jaar (11 lessen) meedoen voor 397 euro incl. BTW (36 euro incl BTW per les van drie uur). Hier zijn alle creatieve materialen, koffie, thee etc bij inbegrepen. En bovendien ben je zeker van een plek. Een losse les meedoen kan ook. De kosten zijn dan 46 euro incl. BTW per les.

Je kunt het hele jaar (11 lessen) meedoen voor 397 euro incl. BTW (36 euro incl BTW per les van drie uur). Hier zijn alle creatieve materialen, koffie, thee etc bij inbegrepen. En bovendien ben je zeker van een plek. Een losse les meedoen kan ook. De kosten zijn dan 46 euro incl. BTW per les.

Als je graag mee wilt doen, maar de kosten voor jou een belemmering vormen, laat het me weten. Dan zoeken we samen een oplossing.

Najaar 2024: Creatieve verhaalreis De Kleine Prins

Dit is mijn geheim, ’t is heel eenvoudig: alleen met ’t hart kun je goed zien. ’t Wezenlijke is voor de ogen onzichtbaar.’ 

Het verhaal van De Kleine Prins van Antoine De Saint-Exupéry volgt een buitenaardse jongen die zijn eenzame asteroïde verlaat om te ontdekken hoe het eraan toe gaat elders in het universum. Het verhaal behandelt een aantal universele onderwerpen, waaronder de waarde van liefde en relaties. En het inspireert om conventionele regels die onze perceptie van de wereld beperken uit te dagen. Maar bovenal nodigt dit verhaal ons uit om onze verbeeldingskracht en creativiteit te gebruiken om de wereld, mensen en onszelf te begrijpen. En dat is wat we gaan doen in deze creatieve verhaalreis.

In vijf bijeenkomsten geven we beeldend expressie aan de belangrijke elementen uit het verhaal van De Kleine Prins. We lezen, wisselen uit en verkennen de onderwerpen door hier al tekenend, schilderend, met collage en andere creatieve technieken vorm aan te geven. Er zijn voorbeelden ter inspiratie en materialen om mee te werken. Iedereen volgt hierin zijn eigen stijl en voorkeuren, of je nu veel of weinig creatieve ervaring hebt. Zo ontdekken we al creërend welke lessen het verhaal ons te leren heeft.

De lessen zijn op de vrijdagmiddagen 8 november, 15 november, 29 november, 13 december en 20 december 2024 van 14:30 tot 16:30 uur, in De Ontmoeting, Emmalaan 1 in Bennekom.

De kosten voor de totale creatieve verhaalreeks van 5 lessen van 2 uur zijn 150 euro (inclusief BTW). Hier zijn alle benodigde creatieve materialen en koffie, thee en wat lekkers bij inbegrepen. Mochten de kosten voor jou niet goed te dragen zijn en wil je wel graag deelnemen, neem dan even contact met me op, dan zoeken we samen een oplossing.

Creatieve expressie

Voorjaar 2025: Creatieve verhaalreis Selkie, de zeehondenvrouw

‘In het ontwikkelproces van elke mens komt minstens één diefstal voor. Een verstoring of onderbreking van iets wat van wezenlijk belang voor hen is: hun kunst, hun liefde, hun droom, hun hoop, hun geloof in goedheid, hun ontwikkeling, hun eer, hun inspanningen… Het terugwinnen van de schat en bedenken hoe we onszelf weer van het nodige kunnen voorzien is een proces.‘

Clarissa Pinkola Estes over het verhaal Selkie

Selkie de zeehondenvrouw is een oud verhaal over bezieling. Hoe je je bezieling kunt kwijtraken én weer terugvinden. Over zelfzorg en lekker in je vel zitten. Wat doe jij om je ziel te voeden? Wat droogt jouw ziel uit? Hoe kun je zo in de wereld en het leven staan dat je ziel gevoed blijft?

In vijf bijeenkomsten lezen we samen het verhaal van Selkie de zeehondenvrouw. We wisselen uit over de betekenis van de belangrijke elementen in het verhaal én verbeelden elke les één van deze elementen creatief. Dat doen we met verschillende materialen en technieken. Er zijn voorbeelden ter inspiratie en ieder kiest wat bij hem/haar past. Voor deelname is geen creatieve of kunstzinnige ervaring vereist. Het is voldoende als je nieuwsgierig bent naar jouw creativiteit en deze wilt laten stromen. Zo ontdekken we al creërend wat dit verhaal ons te zeggen heeft.

creatieve expressie

De lessen zijn op de vrijdagmiddagen 7 februari, 21 februari, 7 maart, 21 maart, 4 april 2025 van 14:30 tot 16:30 uur, in De Ontmoeting, Emmalaan 1 in Bennekom.

De kosten voor de totale lessenreeks zijn 150 euro (inclusief BTW). Hier zijn alle benodigde materialen en koffie, thee en wat lekkers bij inbegrepen. Mochten de kosten voor jou niet goed te dragen zijn en wil je wel graag deelnemen, neem dan even contact met me op, dan zoeken we samen een oplossing.

Voor professionals

Voor professionals in organisaties zijn creatieve workshops mogelijk waarin creëren en leren hand in hand gaan. Enkele voorbeelden zijn:

 • Een workshop ‘Boeiend’, waarin iedereen tekenend en schilderend verbeeldt wat hij/zij graag doet, wat hem/haar energie geeft en waar hij/zij blij van wordt. Een mooie kapstok om uit te wisselen hoe de taken goed verdeeld kunnen worden en iedereen hierin het beste tot zijn recht kan komen.
 • Een workshop ‘Een boom van een organisatie’, waarin je met je collega’s samen een boom schildert, die staat voor jullie team/organisatie. Jullie geven vorm aan de wortels van jullie organisatie, de stam en de takken en de vruchten van jullie werk. Een mooie manier om in gesprek te komen over voor wie jullie er willen zijn, wat jullie unieke talenten zijn en wat jullie helpt om te groeien.
Art is not always about pretty things. It’s about who we are, what happened to us, and how our lives are affected.


Elizabeth Broun