Trainingen en workshops

Voed jezelf

Samen met anderen leren en groeien. Ik bied workshops aan om je persoonlijk en professioneel te ontwikkelen.

Vanuit De Blauwe Uil bied ik korte trainingen en workshops aan voor particulieren en professionals op het gebied van professionele en persoonlijke ontwikkeling. Enkele mogelijke workshops/trainingen zijn:

Cursus ‘Werken met familie, je plek innemen’

Er zijn in Nederland heel veel familiebedrijven. Dit zijn vaak krachtige en succesvolle ondernemingen. Tegelijk hebben zij een grote uitdaging om de samenwerking met familieleden én niet-familieleden prettig, helder en professioneel te houden. In de cursus ‘Werken met familie, jouw plek innemen’ krijg je inzicht in jouw plek in het familiebedrijf en hoe je hier zo goed mogelijk kunt functioneren en communiceren met familieleden en collega’s. We werken met familie- en organisatieopstellingen, Transactionele Analyse en feedbackmethodes. De cursus geeft je inzicht en praktische handvaten om met meer rust, kracht en plezier samen te werken met je familie.

De driedaagse cursus ‘Werken met familie, je plek innemen’ wordt aangeboden via de Academie Landbouw en Zorg. Er is plek voor maximaal 8 deelnemers, die werkzaam zijn op een zorgboerderij of in een ander familiebedrijf. De drie cursusdagen worden gepland in overleg met de deelnemers, met steeds twee weken tussenpozen, en vinden plaats op een centrale locatie in Nederland.
De driedaagse cursus kost 695,00 euro voor leden van de Federatie Landbouw en Zorg en 799,25 euro voor niet leden. zorgboerderijen die als blauw lid zijn aangesloten bij de Coöperatie Boer en Zorg kunnen voor deze cursus een voucher inzetten en krijgen zo dus een groot deel van de kosten terug. De prijs is inclusief cursusmaterialen en koffie, thee en lunch.

De data van de eerstvolgende cursus zijn maandag 16 september, maandag 30 september en maandag 14 oktober 2024.

Heb je vragen of wil je je aanmelden? Dan kan via een mail naar info@zorgboerenacademie.nl of els@bureaudeblauweuil.nl.

Workshop Boeien en binden!  

Om medewerkers te blijven boeien en binden is het goed te weten wat zij waardevol en interessant vinden in hun werk. Ook is het handig om zicht te krijgen op wat hen juist tegenstaat in het werk of de organisatie. Als je erkent wat medewerkers zelf doen om geboeid te blijven in hun werk kun je als organisatie hierin faciliteren. De workshop Boeiend! stimuleert medewerkers om zelf regie te nemen in het boeiend houden van hun werk en geeft organisaties inzicht in wat hun medewerkers belangrijk vinden en hoe ze hierop kunnen inspelen. Kortom, een workshop om medewerkers te boeien en binden

Workshop Wat is jouw eigen wijs

Deze workshop is voor particulieren of professionals die willen herontdekken wat voor hen waardevol is en waar zij blij van worden en hoe ze hier meer vorm aan kunnen geven in hun (werkende) leven. De workshop geeft handvaten om werk en/of privé zo in te richten dat het beter past bij wie je bent en wat je wilt en meer voldoening geeft.

Een workshop of training op maat van jouw wensen is vaak ook mogelijk. Neem contact met me op met jouw/jullie vraag, dan bespreken we de mogelijkheden.

trainingen en workshops
trainingen en workshops

Werkwijze

De trainingen en workshops zijn opgezet volgens de oplossingsgerichte benadering, m.a.w. vanuit de huidige situatie toewerken naar de gewenste situatie. Via verschillende, afwisselende opdrachten komen we tot gewenste inzichten en oplossingsrichtingen. De workshops duren 3 uur.

De training Communiceren in familiebedrijven duurt twee dagen met een tussenpoze van twee à drie weken. De training bevat een mix van theorie en praktijk. In de tussentijd oefen je in je eigen praktijk met wat je hebt geleerd. Hier bouwen we op de tweede trainingsdag op voort.

Resultaten

De trainingen en workshops geven inzicht en concrete actievoornemens om in de praktijk toe te passen.

De trainingen en workshops geeft handvaten voor verbetering van de samenwerking tussen familieleden onderling en met andere medewerkers, deelnemers en naasten. Dat levert meer rust op in het bedrijf en een meer professionele bedrijfsvoering.

trainingen en workshops

Specialismen

Ik bied de workshops voor particulieren, onder andere via Volksuniversiteit Wageningen, en voor professionals, bijvoorbeeld in company.

De training kan in company of voor medewerkers/eigenaren van verschillende familiebedrijven gegeven worden.

Tarieven

Voor de workshops en training maak ik op basis van jouw/jullie vraag een voorstel met prijsopgave. 

In durf ligt genialiteit, kracht en magie besloten


Johan Wolfgang von Goethe