Wat anderen over mij zeggen

Enkele reviews van coachees

Els wist op de juiste momenten goede vragen te stellen of tips te geven, waardoor ik een ander inzicht kreeg op mijn handelen of patronen. Ik heb hier baat bij en weet haar tips toe te passen op momenten dat ik me onzeker voel.
Consulent (60 jaar)
Els was geïnteresseerd in mij als mens en invoelend. Ze was rustig en bood een sfeer van vertrouwen, waardoor ik open kon zijn in de gesprekken. Door middel van vragen en opdrachten heb ik geleerd waar mijn gevoelens en gedachten vandaan komen en hoe ik ze kan ombuigen. Ik ben in het dagelijks leven nu bewuster bezig met wat ik belangrijk vind.
Fysiotherapeut (42 jaar)
Ik heb de coaching ervaren als een verrijking. Els is iemand die een ander licht laat schijnen op mijn gedachten en gevoelens. En het daarna bij mij zelf laat wat ik er mee kan doen. Dit geeft groei in mijn proces om vanuit mijn ware zelf te leven.
Projectleider (48 jaar)
Er zat een mooie mix van diepgang en oefeningen in de gesprekken. Verder vond ik dat Els goed de kernwoorden benoemde wanneer ik die zelf niet goed kon omschrijven. Zij filterde als het ware aan aantal woorden uit mijn verhaal.
Secretaresse (50 jaar)
Ik ben enorm geholpen. Het is voor mij duidelijker wie ik ben en wat mijn talenten zijn. Het heeft mij een helder doel gegeven. Els luistert en vraagt door naar de kern. Ze geeft niet zomaar haar mening, dat is voor mij heel leerzaam geweest
Werkzoekende (24 jaar)
Els is luisterend, geen vaste kaders, humor, warmte, nuchterheid en diepgang samen op.
Zorgcoördinator (48 jaar)
Sterk aan de manier van coachen van Els vond ik haar luisterend en doortastend vermogen om tot de kern te komen van wat ik wil en kan.
Adviseur (55 jaar)
Ik vond dat Els een hele warme en betrokken houding had. Voelde mij vanaf het begin welkom om mij verhaal te doen, zonder dat er werd geoordeeld. Verder vond ik het super fijn dat Els veel verschillende methodieken en kennis tot haar beschikking had. Ze toverde elke keer wel wat nieuws en interessants tevoorschijn waarmee we aan de slag konden. Dit was super fijn.
Jeugdzorgwerker (23 jaar)

Enkele reviews van deelnemers aan workshops/trainingen

 • “De workshop heeft me aangezet om na te denken en een volgende stap te zetten”
 • “Inzichten die ik had, maar waren weggezakt, zijn nu weer onder mijn aandacht”
 • “Leerzaam, het heeft me op weg geholpen.”
 • “Inhoud en werkvormen zijn prima”
 • “Prettig dat je ruimte geeft aan iedereen om op hun manier input te geven”

Enkele reviews van deelnemers aan teamcoaching

 • “Je staat met kalmte, inzicht en betrokkenheid voor de groep”.
 • “Fantastische begeleiding!”
 • “In de teamopstelling heb ik ervaren dat Els sterk is in het benoemen van ieders plek en ook iedereen te zien.” 

Enkele reviews van deelnemers aan begeleide intervisie

 • “Fijn om bij elkaar moeilijke aspecten van het werk te herkennen en hierover kennis en ervaring te delen”
 • “Leuk om te horen en delen hoe anderen denken en doen.”
 • “Je bewaakt goed het proces en de rode lijnen”
 • Een spiegel, waardoor ik mezelf beter heb leren kennen. Door deze intervisie heb ik gezien dat anderen eigenlijk tegen dezelfde problemen, emoties en worstelingen aanlopen als ik zelf. Dat schept een band die warm aanvoelt.
 • Herkenning van situaties en nieuwe inzichten. Hoe moeilijk goede communicatie is en om alle belangrijke onderwerpen op tafel te krijgen. Het heeft me geleerd om goed te blijven luisteren, door te vragen, duidelijkheid is vriendelijkheid, heldere communicatie en zo eerlijk/transparant mogelijk de belangen organisatie en individueel af te blijven wegen. Blijft boeiend en inspirerend om hierover met elkaar van gedachten te wisselen. En superfijn hoe het door jou begeleid werd waardoor er op een zachte, prettige manier toch structuur wordt gebracht. Ook de oefeningen vooraf/achteraf waren een waardevolle aanvulling.
 • Herkenning en Erkenning. Weten dat andere zorgboeren voor dezelfde taken staan, tegen dezelfde grenzen oplopen, dat maakt dat ik mijn eigen problemen kan relativeren. Hele fijne intervisieserie, anders dan wat ik normaal ervaar.
 • “De balans tussen ruimte en regie vond ik fijn. Je hield de structuur erin, maar er was ook genoeg ruimte om je hart te luchten en over dingen door te praten. Je weet daarbij ook een veilige setting te creëren.”
 • “Verrassend leuk!” (Deelnemer over de clinic intervisiemethode, waarin je letterlijk even de plaats van de casusinbrenger inneemt)

Enkele reviews van cursisten in de creatieve lessen en workshops

 • “De afgelopen weken waren we gedurende de lessen creatief aan de hand van het verhaal over Vasalisa de Wijze. Daarbij speelde de duiding door Clarissa Pinkola Estés een belangrijke rol. We kregen opdrachten van Els om zo de wijze lessen uit het verhaal op onszelf te betrekken. Ik heb hier fijn aan gewerkt en ik heb het als helpend en helend ervaren.”
 • “Ik voel me geborgd in jouw groep en dat doet me goed. Het heeft me het afgelopen jaar gesterkt.”
 • “Ik vond het fijn en heerlijk ontspannend om even met iets anders bezig te zijn.”
 • “De lessen brengen me schoonheid en plezier”