Individuele coaching

Maak werk van je geluk

Loop je tegen vragen aan waar je zelf niet uitkomt? Coaching helpt je om je eigen koers te hervinden.

Ik bied verschillende vormen van individuele coaching om antwoorden te vinden op jouw vragen en de zaken waar jij tegenaan loopt. Dit kan life coaching zijn, gericht op moeilijkheden of vragen in je persoonlijke leven. Of loopbaancoaching, bij knelpunten of vragen met betrekking tot je studie, werk en loopbaan.

Voorbeelden van vragen om met een coach op te pakken:

  • Ik kamp met motivatieproblemen en heb niet zoveel plezier meer in wat ik doe. Ik vraag me soms af of ik niet iets heel anders zou willen doen, maar weet niet goed wat of hoe.
  • Ik hebt last van stress en moeite om ontspannen te blijven.
  • Ik vind de taken en rollen op mijn werk lastig en raak hierin mijn zelfvertrouwen kwijt.
  • Ik heb geen goed idee meer wie ik nu eigenlijk ben en wat ik wil. Ik wil herontdekken wat voor mij belangrijk is.
Els

Werkwijze

Ik werk met verschillende individuele coaching methodes, afhankelijk van wat iemand prettig vindt en voor hem/haar goed werkt. Ik zet graag werkvormen in die het denken en praten even achterwege laten en ruimte geven aan meer onbewust aanwezige kennis en wijsheid. Dit kan bijvoorbeeld door een opstelling te maken, te werken met creatieve opdrachten of een verhaal als spiegel te gebruiken. Dit geeft vaak andere invalshoeken, leidt tot diepere inzichten en opent nieuwe wegen.

Resultaten

Door de individuele coaching (her)ontdek je je kracht en je kwetsbaarheden en kom je erachter wat je in je ontwikkeling belemmert. Vaak heeft dit te maken met oude overtuigingen die je over jezelf hebt gevormd door eerdere ervaringen. Ook verbindingen en loyaliteiten met je systeem van herkomst kunnen een rol spelen.

Tijdens de individuele coaching toets je je overtuigingen en loyaliteiten en breng je hier ruimte in, zodat je je vrijer kunt gaan bewegen. Je nieuwe inzichten pas je toe in jouw praktijk van alledag. Zo bereik je persoonlijke groei vanuit jouw eigen wijsheid, wensen en mogelijkheden.

individuele coaching

Specialismen

Ik werk vaak met mensen die:

  • kampen met motivatieproblemen, zingevingsvragen of bore out;
  • last hebben van onrust, stress of overspannenheid;
  • snel denken, bijvoorbeeld bij bovengemiddelde begaafdheid;
  • veel voelen, bijvoorbeeld bij hoogsensitiviteit of HSP.

Sectoren waarin ik thuis ben zijn onderwijs/wetenschap, de overheid en de zorg. Binnen de zorgsector werk ik graag voor kleinschalige zorgondernemingen en/of familiebedrijven.

Tarieven

Voor individuele coaching hanteer ik als tarief 87 euro (incl. BTW) per uur voor particuliere klanten en 114 euro (excl. BTW) per uur voor zakelijke klanten.

Ben je tussen de 18 en 67 jaar en heb je een opleiding op maximaal mbo-2-niveau? Dan kun je gratis coaching ter waarde van 700 euro krijgen met subsidie uit het landelijke STAP-Ontwikkeladvies. Neem gerust contact met me op voor de mogelijkheden of kijk op de website van de overheid.

We zijn geen slaaf van ons bestaan. We zijn vrij. Vrij zijn betekent in dit geval niets anders dan dat we een lichaam en een geest hebben en ons bestaan kunnen verheffen zodat we op een waardige wijze en met humor met de werkelijkheid kunnen omgaan.


Chögyam Trungpa, in De weg van de krijger