Over mij

Mijn naam is Els van Dam

Vanuit een achtergrond als medisch biologisch onderzoeker, beleidsadviseur en projectleider heb ik besloten voor het échte mensenwerk te kiezen.

Ik ben geboren en getogen in Egmond aan de Hoef (Noord Holland), heb mijn studietijd met veel plezier doorgebracht in Utrecht, en woon nu alweer sinds 2003 in Bennekom (tussen Ede en Wageningen). Ik ben getrouwd met Hans en samen hebben we twee jong volwassen dochters.

Mijn hart gaat uit naar mensen, hun persoonlijke groei en hun welbevinden. Mensen en teams begeleiden om vrijer, blijer en krachtiger te functioneren doe ik dan ook het allerliefste.

Na jarenlang gewerkt te hebben als onderzoeker, beleidsmedewerker en projectleider heb ik in 2012 gekozen om de jaaropleiding life- en loopbaancoaching bij Balansgroep te gaan volgen. Enige tijd later startte ik mijn eigen coachingspraktijk: Bureau De Blauwe Uil.

Over mij
Els van Dam

Ik richt me op coaching van mensen die even vastlopen in werk of privé en willen herontdekken wat voor hen waardevol is, waar ze blij van worden en hoe ze kunnen afstemmen op hun behoeften. Ik werk graag systemisch, dat wil zeggen dat ik ook de wijsheid die onbewust bij de coachee/het team en de systemen (familie, gezin, team, organisatie, maatschappij, bevolkingsgroep, etc..) waar zij onderdeel van uitmaken aanboor. Dit doe ik bijvoorbeeld met een opstelling of door vragen te stellen die raken aan de systemische basisprincipes ‘erbij horen’, ‘ordening’ en ‘balans tussen geven en nemen’.

Sinds 2019 bied ik naast coaching ook creatieve expressielessen en workshops. Ik zie creatieve expressie als een middel om contact te maken met jezelf en te verbeelden wie je bent, wat je bezig houdt en waar je van houdt.

In 2020 ben ik getraind als intervisiebegeleider. Ik begeleid sindsdien intervisie voor groepen professionals in de zorg (eigenaren van zorgboerderijen, zorgcoördinatoren en andere professionals) en bij de overheid. Ik faciliteer dat zij zoveel mogelijk leren van elkaar.

In 2022-2023 heb ik mijn mijn expertise uitgebreid met de jaaropleiding Systemisch Teamcoach en Teamtrainer van Blankestijn&Partners. Mijn liefde voor het systemische werk en begeleiden van mensen naar groei kan ik nu ook voor teams toepassen.

Mensen die bij mij komen hebben vaak te maken met gevoeligheid (veel voelen), begaafdheid (snel denken), spanningsklachten/stress, motivatieproblemen of zingevingsvragen. Dit zijn thema’s die ik van binnenuit ken en waar ik anderen graag in begeleid.

Mijn stijl is betrokken, analytisch en resultaatgericht. Van coachees krijg ik als feedback dat ik rust en ruimte bied, bijdraag aan verheldering en inzicht, en hun vertrouwen in eigen kunnen doe groeien.

Overzicht opleidingen

Ik ben oorspronkelijk opgeleid als medisch bioloog en ben in dit vakgebied ook gepromoveerd. Om me te bekwamen als coach, begeleider en trainer heb ik de volgende opleidingen en trainingen gevolgd:

Meer over mijn werkervaring lees je op mijn LinkedIn-profiel.

Alles in het leven is groeien
en vormt zich,
rijpt zoals de boom,
die zijn sapstroom niet stuwt
en rustig in de lentestormen staat,
zonder de angst
dat er straks geen zomer zal komen.


naar Rainer Maria Rilke