Trauma verwerking De Blauwe Uil ook voor kleinere trauma’s

Verwerking rouw, verlies van mogelijkheden en accepteren beperkingen

Voordat je de ervaren empathische coach van de Blauwe Uil benadert voor het verwerken van een ernstige vorm van trauma verwerking, vraag ik graag je aandacht voor het volgende. De ernst van een trauma is bepalend of ik je wel of niet kan begeleiden met trauma verwerking. Wanneer er sprake is van een ernstig trauma zal je voor traumaverwerking absoluut naar een psycholoog moeten gaan. Hij / zij is hiervoor universitair opgeleid.

De trauma verwerking waar ik je mee kan helpen ligt in dat opzicht meer in de lijn van coaching namelijk het doorbreken van ongewenste patronen. Om die reden is trauma wellicht een beetje te zware term voor wat ik kan aanbieden als coach. Ik ben immers geen psycholoog, Waar ik je beslist wel mee kan helpen is de verwerking van rouw, verwerking van verlies van mogelijkheden en het accepteren van je eigen beperkingen. Dit sluit namelijk volledig aan op mijn aanbod van individuele coaching, life coaching, personal coaching, familieopstellingen én een boeddhistische methode die ik soms gebruik.

Trauma verwerking: Geef angst niet het laatste woord

Trauma verwerking
Trauma verwerking

De ‘zelfhulpmethode’ die ik gebruik voor trauma verwerking, intrigeert mij vanwege zijn eenvoud en kracht. Deze methode gaat ervan uit dat je je innerlijke en uiterlijke vijanden niet moet bestrijden, maar juist moet voeden. Dit levert positieve energie en kracht op.

Tsultrim Allione betoogt in haar boek ‘Bevrijd je demonen, het oplossen van innerlijke conflicten, dat alles wat je bestrijdt juist groter wordt. Denk bijvoorbeeld aan een leger dat zich opmaakt voor de strijd tegen de vijand. Hoe groter de verwachte strijd, hoe steviger de vijand zich zal bewapenen. De strijd die we aangaan tegen alles binnen en buiten ons wat ons niet aanstaat kost veel energie en houdt ons in zijn greep. We richten ons op willen winnen, terwijl een eindoverwinning nooit mogelijk is. Allione heeft een alternatieve benadering ontwikkeld om je innerlijke en uiterlijke belagers tegemoet te treden, gebaseerd op de leer van Machig Labdrön, uit de 11e eeuw.

Demonen is een voor ons wat vreemde term. Je kunt hieronder alles scharen wat in jouw beleving jouw welzijn en/of dat van je naasten schaadt. Bijvoorbeeld onzekerheid, een kort lontje, een aandoening, trauma, een lastige baas, een familielid met wie je een conflict hebt, etc.

Werkwijze voor verwerking kleinere trauma’s  

In 5 eenvoudige stappen leer je, met behulp van visualisatie, hoe je je zogenaamde demonen kunt bevrijden in plaats van bestrijden. Hierbij stel je je onder andere voor dat je je demon letterlijk voedt zodat hij/zij verandert in een bondgenoot. De 5 stappen kun je zelf thuis doen. De stappen kun je downloaden via de link op mijn contactpagina [link]. Vind je het prettig om begeleid te worden bij deze visualisatieoefening? Ik help je hier graag bij. In één of enkele begeleide sessies bereik je al veel. Vervolgens kun je het zelf thuis zo vaak herhalen als je wilt. Deze methode zorgt voor een bekrachtigend effect.

Trauma verwerking

Wanneer je meer informatie en/of vragen hebt over trauma verwerking neem dan voor een vrijblijvend intakegesprek contact met mij op. Op basis van dit intakegesprek kunnen wij dan samen bepalen of De Blauwe Uil een passende coaching vorm voor je hebt waar je baat bij hebt.